A derékfájdalom és a porckorongsérv otthoni kezelése

A derékfájdalom és a porckorongsérv otthoni kezelése

A jelenlegi könyvben igyekeztem olyan alapvető kérdésekre választ találni, mint például hogyan is kell egy gerincbetegnek feküdnie az ágyban vagy egy ülőmunkát végző ember hogyan tudja a gerincbetegségeket megelőzni. A könyvben igyekszem összefoglalni mindazon tudnivalókat, amelyek ismeretében egy gerincfájdalommal élő otthon önállóan is megtehet a gyógyulása érdekében.

A szerzőről:

Dr. Czigléczki Gábor, PhD.

idegsebész szakorvos, gerincspecialista

Akik már ismerik munkásságomat tudják, hogy fő vágyam a gerincfájdalommal élők segítése a problémáik megoldásában. Szeretném őket megtanítani arra, hogyan tudnak a gerincbetegségekkel együtt élni, valamint milyen kezelési lehetőségek vannak a fájdalmak esetén. Ugyanakkor rendkívül fontosnak tartom a megelőzést is, hiszen egy kialakult gerincbetegség már krónikus állapot, legtöbbször nem visszafordítható, így annak megelőzése kritikus jelentőségű.

A könyv nem azért íródott, hogy helyettesítse a szakszerű orvosi vizsgálatot és kezeléseket. Hiszem, hogy a teljes testi és lelki gyógyuláshoz azonban nemcsak az orvos által vezet az út. Ugyanolyan fontosnak tartom a betegek részéről megtett lépéseket vagy akár az otthoni kezeléseket is. A könyvben igyekszem összefoglalni mindazon tudnivalókat, melyet egy gerincfájdalommal élő otthon önállóan is megtehet gyógyulása érdekében.

Magyarországon egyedülálló könyv a témában!

VI. Ágynyugalom, pihenés és alvás kérdése

Gyakran hallhatjuk, hogy hátfájdalmak vagy porckorongsérves megbetegedés esetén ágynyugalom javasolt. A betegek is érezhetik, hogy ha erőltetik a mozgást ilyenkor, akkor a fájdalmak átmenetileg vagy estére felerősödhetnek, elviselhetetlenné válnak. De mit jelent pontosan az ágynyugalom és pihenés a gerincbetegek esetében, mindez nagyon ritkán kerül pontos megfogalmazásra.

Az ágynyugalom nem azt jelenti, hogy az alapvető szükségletek kielégítéséhez (higiénia, kiválasztás, táplálkozás stb.) sem szabadna felkelni. Egyszerűen az aktív munkavégzés időszakos csökkentését értjük alatta. Ilyenkor a nehéz dolgok emelését, illetve a megterhelő munkát kell kerülni, valamint minden olyan mozgásformát, ami a fájdalmakat felerősítheti. A fájdalmak kialakulásának kezdetén az érintett idegek gyulladása is hozzájárulhat a panaszokhoz, így minden megterhelő mozgás fenntarthatja a gyulladást és akadályozza annak lehúzódását.

Pontosan hány nap az optimális időtartam az ágyban töltéshez? A kérdésre a választ már évtizedek óta próbálja a nemzetközi szakirodalom is megválaszolni, azonban a vélemények ellentmondásosak. Számos vizsgálatot végeztek már, hogy kiderítsék, hány napos pihenés a legideálisabb akár derékfájdalom, akár porckorongsérves fájdalom esetén. Az értékelés során figyelembe kell azt is venni, hogy a beteg állapota milyen gyorsan javulhat, másrészt pedig azt, hogy ez mennyi nap kiesést jelent a munkából. Természetesen minden betegnek az egészsége a legfontosabb, de tartós munkából való távolmaradás szociális és lelki megterhelést is jelenthet az érintetteknek, így végső soron ezen szempontokat is figyelembe kell venni. Az alábbiakban bemutatott esetek csak önmagában fájdalmas esetekre vonatkoznak, nem kísérik a betegségek egyéb tünetek (például izombénulás), ugyanis ezekben az esetekben a kezelés teljesen más megítélést igényel.

Olvass bele

Egy kisebb részletet megosztunk Veled, hogy bele tudj olvasni a könyvbe.

A teljes könyv ilyen példákkal és megoldási javaslatokkal.

Miért érdemes megszerezned ezt a könyvet?

Praktikus tanácsokat tartalmaz

A gerincbetegek igényeinek felmérésével, a főbb témakörök körbejárásával kerültek kidolgozásra az egyes fejezetek.

Nem kell az interneten kutatni a válaszok után

Több órás vagy napos internetes keresés helyett már egy összegyűjtött és a leggyakrabban felmerülő kérdésekre válaszokat adó kézikönyvet kapnak a betegek.

Egyedi illusztrációk

Könnyebb megértést jól illusztrált ábrák, valamint képek segítik

Közérthető fogalmazás

A kézikönyv egyszerűen, laikusok számára is érthetően fogalmaz. A latin szakszavak mellőzésre kerültek a betegségek leírása során, de a fontosabb szakkifejezések részletes magyarázata is megtalálható a könyvben.

Könnyen hordozható, kisméretű

A könyv szerkesztésénél fő szempont volt, hogy a betegek bárhova magukkal tudják vinni a kézikönyvet és szabadidejükben olvasni tudják.

Hiteles információk

Felmerülő kérdéseire közvetlenül az orvostól kaphat választ.

A könyv ára: 2400Ft

Kedvezményes áron: 2160 Ft

Kiszállítás futárszolgálatunkkal 48 órán belül!

A kiszállítás költsége az Ön rendelése esetében: 1490 Ft

Megrendelés