Gerincbetegek kézikönyve

Gerincbetegek kézikönyve

A gerincfájdalmak előfordulási gyakorisága évről évre növekszik, becslések szerint összességében 1,9-2,6 millió ember lehet érintett napjainkban. Ha Ön is közöttük van, biztosan több kérdés is megfogalmazódott Önben betegségével kapcsolatban, melyekre a választ az alábbi könyvben találhatja meg.

Tovább a részletekhez
Gerincbetegek kézikönyve

A szerzőről:

Dr. Czigléczki Gábor, PhD.

idegsebész szakorvos, gerincspecialista

Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet, Gerincsebészeti Osztályán dolgozom orvosként. Tudományos munkámat a Semmelweis Egyetem, Idegsebészeti Tanszékén végzem, főbb érdeklődési területem a minimálisan invazív gerincsebészeti technikák fejlesztésében és alkalmazásában való részvétel.

A könyv megírásával elsődleges célom az volt, hogy a gerincfájdalommal élők minden, a betegségükkel kapcsolatos kérdésükre megbízható és kielégítő válaszokat kapjanak, és ezáltal segíthessem őket abban, hogy hétköznapjaik fájdalommentesebbé váljanak.

Munkám során gyakran szembesülök azzal a jelenséggel, hogy a betegek többségében a gerincbetegségek diagnózisa után rengeteg kérdés merül fel, melyekre adott esetben nem feltétlenül megbízható internetes forrásokból vagy a szükséges orvosi háttértudással nem rendelkező ismerőseiktől szeretnének válaszokat kapni.

Dr. Czigléczki Gábor, PhD.

Magyarországon az egyik legjobb könyv a témában!

Most elsők között rendelheted meg!

Tovább a megrendeléshez

IV. fejezet: A porckorongsérv vagy más néven gerincsérvIV.7.: Meggyógyulhat e magától a porckorongsérv?

A porckorongsérvek kialakulásakor, főleg amikor hirtelen vagy rossz mozdulat következtében alakulnak ki, a sérv az ideggyök nagymértékű megnyomását okozhatja, mely ennek hatására begyulladhat. Az ideggyulladás (radiculitis) hatására az ideggyökben ödéma alakul ki, mely belülről is feszítő hatást vált ki. Ilyen akut fájdalmas epizódokban a betegek által tapasztalt fájdalom a gyulladás miatt jelentősen nagyobb lehet, mint alaphelyzetben. 1-3 hét elteltével, szigorú pihenéssel, fájdalom és gyulladáscsökkentő gyógyszerekkel a gyulladás visszahúzódhat, így a fájdalom magától is javulhat.

Amennyiben a betegek ezt az akut fájdalmas epizódot átvészelik és nem kísérik a fájdalmat egyéb tünetek, úgy az elkövetkező hetekben-hónapokban a puha, nem kiszakadt, elődomborodó porckorong zsugorodhat. A zsugorodás a sérv méretének csökkenését eredményezi, melynek hatására az ideggyök felszabadulhat a nyomás alól. Kiszakadt sérvek esetében a kiszakadt darab ugyancsak zsugorodhat és amennyiben a fájdalom elviselhető szintre csökken, valamint egyéb tünetek nem kísérik a fájdalmat, fél-1 év időtartamban (egyénileg változó) akár fel is szívódhat.

Összegészében nem maga a porckorong gyógyul meg, hiszen az már egy eleve degenerált, kopott szövetdarab, hanem az általa okozott tünetek oldódnak olyan mértékben, hogy az a betegeknek panaszokat már nem fognak okozni és további életvitelükben nem fogja zavarni őket.

Olvass bele

Egy kisebb részletet megosztunk Veled, hogy bele tudj olvasni a könyvbe.

A teljes könyv ilyen példákkal és megoldási javaslatokkal.

A könyvvel az volt a célom, hogy segítsek a különböző gerincproblémákkal küzdő embereknek feltérképezni a fájdalmat kiváltó okokat, illetve megoldási javaslatokat adjak.

Tovább a megrendeléshez

Miért érdemes megszerezned ezt a könyvet?

Gyakori gerincbetegségek kerülnek bemutatásra

A gerincbetegek igényeinek felmérésével, a főbb témakörök körbejárásával kerültek kidolgozásra az egyes fejezetek.

Nem kell az interneten kutatni a válaszok után

Több órás vagy napos internetes keresés helyett már egy összegyűjtött és a leggyakrabban felmerülő kérdésekre válaszokat adó kézikönyvet kapnak a betegek.

Egyedi illusztrációk

Könnyebb megértést jól illusztrált ábrák, valamint képek segítik

Közérthető fogalmazás

A kézikönyv egyszerűen, laikusok számára is érthetően fogalmaz. A latin szakszavak mellőzésre kerültek a betegségek leírása során, de a fontosabb szakkifejezések részletes magyarázata is megtalálható a könyvben.

Könnyen hordozható, kisméretű

A könyv szerkesztésénél fő szempont volt, hogy a betegek bárhova magukkal tudják vinni a kézikönyvet és szabadidejükben olvasni tudják.

Hiteles információk

Felmerülő kérdéseire közvetlenül az orvostól kaphat választ.

Vásárlók véleményei a könyvről

Ágnes, 42 éves, ügyvéd

Egy olyan könyvet kerestem, amely számomra érthető módon írja le a gerincbetegségemet és amelyből fontos információkat szerezhetek. Ettől a kézikönyvtől mindezt megkaptam.

János 73 éves, nyugdíjas

Mindig nehézséget okozott az orvosi szakkifejezések értelmezése számomra, végre egy kézikönyv, amely érthetően fogalmazza meg a dolgokat.

Márta 52 éves, tanár

Miután az orvosom gerincbetegséget diagnosztizált nálam, rengeteg kérdés merült fel bennem. Az interneten kerestem válaszokat, de sokszor azok egymásnak ellent mondtak. Most már, ha kérdésem merülne fel, csak fellapozom a kézikönyvet.

Gerincbetegek kézikönyve

A könyv ára: 2600 Ft

Kiszállítás futárszolgálatunkkal 48 órán belül!

A kiszállítás költsége az Ön rendelése esetében: 1490 Ft

Tovább a megrendeléshez

Megrendelés

Könyv rendelés

Számlázási adatok

Popup

Ha bármi kérdése van, itt üzenhet nekem: