Gerincbetegek kézikönyve

Gerincbetegek kézikönyve

A gerincfájdalmak előfordulási gyakorisága évről évre növekszik, becslések szerint összességében 1,9-2,6 millió ember lehet érintett napjainkban. Ha Ön is közöttük van, biztosan több kérdés is megfogalmazódott Önben betegségével kapcsolatban, melyekre a választ az alábbi könyvben találhatja meg.

A szerzőről:

Dr. Czigléczki Gábor, PhD.

idegsebész szakorvos, gerincspecialista

Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet, Gerincsebészeti Osztályán dolgozom orvosként. Tudományos munkámat a Semmelweis Egyetem, Idegsebészeti Tanszékén végzem, főbb érdeklődési területem a minimálisan invazív gerincsebészeti technikák fejlesztésében és alkalmazásában való részvétel.

A könyv megírásával elsődleges célom az volt, hogy a gerincfájdalommal élők minden, a betegségükkel kapcsolatos kérdésükre megbízható és kielégítő válaszokat kapjanak, és ezáltal segíthessem őket abban, hogy hétköznapjaik fájdalommentesebbé váljanak.

Munkám során gyakran szembesülök azzal a jelenséggel, hogy a betegek többségében a gerincbetegségek diagnózisa után rengeteg kérdés merül fel, melyekre adott esetben nem feltétlenül megbízható internetes forrásokból vagy a szükséges orvosi háttértudással nem rendelkező ismerőseiktől szeretnének válaszokat kapni.

Magyarországon az egyik legjobb könyv a témában!

VI. Ágynyugalom, pihenés és alvás kérdése

Gyakran hallhatjuk, hogy hátfájdalmak vagy porckorongsérves megbetegedés esetén ágynyugalom javasolt. A betegek is érezhetik, hogy ha erőltetik a mozgást ilyenkor, akkor a fájdalmak átmenetileg vagy estére felerősödhetnek, elviselhetetlenné válnak. De mit jelent pontosan az ágynyugalom és pihenés a gerincbetegek esetében, mindez nagyon ritkán kerül pontos megfogalmazásra.

Az ágynyugalom nem azt jelenti, hogy az alapvető szükségletek kielégítéséhez (higiénia, kiválasztás, táplálkozás stb.) sem szabadna felkelni. Egyszerűen az aktív munkavégzés időszakos csökkentését értjük alatta. Ilyenkor a nehéz dolgok emelését, illetve a megterhelő munkát kell kerülni, valamint minden olyan mozgásformát, ami a fájdalmakat felerősítheti. A fájdalmak kialakulásának kezdetén az érintett idegek gyulladása is hozzájárulhat a panaszokhoz, így minden megterhelő mozgás fenntarthatja a gyulladást és akadályozza annak lehúzódását.

Pontosan hány nap az optimális időtartam az ágyban töltéshez? A kérdésre a választ már évtizedek óta próbálja a nemzetközi szakirodalom is megválaszolni, azonban a vélemények ellentmondásosak. Számos vizsgálatot végeztek már, hogy kiderítsék, hány napos pihenés a legideálisabb akár derékfájdalom, akár porckorongsérves fájdalom esetén. Az értékelés során figyelembe kell azt is venni, hogy a beteg állapota milyen gyorsan javulhat, másrészt pedig azt, hogy ez mennyi nap kiesést jelent a munkából. Természetesen minden betegnek az egészsége a legfontosabb, de tartós munkából való távolmaradás szociális és lelki megterhelést is jelenthet az érintetteknek, így végső soron ezen szempontokat is figyelembe kell venni. Az alábbiakban bemutatott esetek csak önmagában fájdalmas esetekre vonatkoznak, nem kísérik a betegségek egyéb tünetek (például izombénulás), ugyanis ezekben az esetekben a kezelés teljesen más megítélést igényel.

Olvass bele

Egy kisebb részletet megosztunk Veled, hogy bele tudj olvasni a könyvbe.

A teljes könyv ilyen példákkal és megoldási javaslatokkal.

Miért érdemes megszerezned ezt a könyvet?

Praktikus tanácsokat tartalmaz

A gerincbetegek igényeinek felmérésével, a főbb témakörök körbejárásával kerültek kidolgozásra az egyes fejezetek.

Nem kell az interneten kutatni a válaszok után

Több órás vagy napos internetes keresés helyett már egy összegyűjtött és a leggyakrabban felmerülő kérdésekre válaszokat adó kézikönyvet kapnak a betegek.

Egyedi illusztrációk

Könnyebb megértést jól illusztrált ábrák, valamint képek segítik

Közérthető fogalmazás

A kézikönyv egyszerűen, laikusok számára is érthetően fogalmaz. A latin szakszavak mellőzésre kerültek a betegségek leírása során, de a fontosabb szakkifejezések részletes magyarázata is megtalálható a könyvben.

Könnyen hordozható, kisméretű

A könyv szerkesztésénél fő szempont volt, hogy a betegek bárhova magukkal tudják vinni a kézikönyvet és szabadidejükben olvasni tudják.

Hiteles információk

Felmerülő kérdéseire közvetlenül az orvostól kaphat választ.

Vásárlók véleményei a könyvről

Ágnes, 42 éves, ügyvéd

Egy olyan könyvet kerestem, amely számomra érthető módon írja le a gerincbetegségemet és amelyből fontos információkat szerezhetek. Ettől a kézikönyvtől mindezt megkaptam.

János 73 éves, nyugdíjas

Mindig nehézséget okozott az orvosi szakkifejezések értelmezése számomra, végre egy kézikönyv, amely érthetően fogalmazza meg a dolgokat.

Márta 52 éves, tanár

Miután az orvosom gerincbetegséget diagnosztizált nálam, rengeteg kérdés merült fel bennem. Az interneten kerestem válaszokat, de sokszor azok egymásnak ellent mondtak. Most már, ha kérdésem merülne fel, csak fellapozom a kézikönyvet.

Kedvezményes áron: 2600 Ft

Kiszállítás futárszolgálatunkkal 48 órán belül!

A kiszállítás költsége az Ön rendelése esetében: 1490 Ft

Megrendelés