Sz. I. története

Sz. I. története: „Kb. 10 évvel ezelőtt kezdődött, eleinte csak a jobb lábam fájt, majd a derekam. Ezek a fájdalmak még ebben a szakaszban tompák voltak, idővel viszont mind a kettő lábam fájt már.”

Beutalóval felkerestem az idegorvost, gyógyszereket kaptam, 2014-ben MRI vizsgálatom is volt. A felvételek alapján megállapították a gerincemnél a kopást és gerinccsatorna-szűkületet. Koromnál fogva a műtét nem javasolták.

Kb. egy évvel ezelőtt a fájdalom erős zsibbadással párosult, a lábam állandóan fázott

A fájdalomtól már aludni sem tudtam, a járás pedig komoly gondot okozott, többször megbotlottam, elestem. Eljutottam odáig, hogy a házból egyedül már képtelen voltam kilépni. Járáshoz segítséget kellett igénybe vennem.

Májusban ünnepeltük a 80. születésnapomat, az ebéd közben – a sok ülés miatt – mind a két lábam erőteljesen elzsibbadt, nem tudtam felállni. Erős fájdalmak között, elbotorkáltam az autóhoz. Lányom hazavitt, ahol én azonnal lefeküdtem, mert már sem az állás, sem az ülés nem ment. Lányom ekkor határozta el, hogy keres valamilyen megoldást a problémámra, így találtuk meg OKITI-t. Nagyon rövid időn belül a gerincsebészeti osztály ambuláns rendelésre időpontot kaptam. Időközben készítettem egy friss MRI vizsgálatot. Vizsgálatok és a felvételek alapján doktor úr megállapította, hogy műthető vagyok és a problémám orvosolható is.

A műtét napja

2019. augusztus 10-én került sor a műtétre, majd kettő nap múlva már itthon is voltam. Műtét után már kettő nappal lényegesen jobban éreztem magam. A fájdalom – melyek miatt – éjszakákat nem aludtam, megszűnt. A járás közben már ki tudok egyenesedni, biztonságosabb lett a menésem. Zsibbadás még megmaradt, de a doktor úr tájékoztatása szerint ennek az enyhülése hosszabb időbe kerül.

Műtét után az életminőségem és a kedvem is jelentősen javult, én ezt úgy szoktam mondani az ismerősöknek: az hogy nincs fájdalmam, nekem egy lottó ötös nyereménnyel ér fel.

Sz. I. története
Sz. I.